Zabek57 napisał:
Do Cruel. Nawet mi się nie chce tych filmów oglądać. Wiem że część polaków robi tu wiochę. Jest jednak większość pracujących, płacących podatki. Całe rodziny się osiedlają. Jesteśmy największą mniejszością w Norwegii, więc zarazem łatwym celem do ataku, przez norweskie media. Dlaczego nie pokazują ile Norwedzy szmuglują, nie tylko wisky ale innego droższego alkoholu, złota, obrazów wszystkiego co o wiele droższe niż tak potrzebna nam polakom woda ognista? Dlaczego statystyki mówią, że w przeliczeniu na jednego mieszkańca w całej europie zużywają najwięcej amfetaminy? Tacy święci ludzie. Od II Wojny Światowej, do teraz cała środkowa europa handlowała z Ruskimi, tylko, że w polsce wyglądało to tak, że komuniści zabierali za śmieszne pieniądze wszystko co wyprodukowaliśmy, a dawali w zamian spirytus, aby się polaki naród upił i nie myślał o tym co się dzieje. Armia ruska stała do 1989r i nikt nie miał nic do powiedzenia. Jak się sprzeciwiłeś to mogli cię przymknąć i spałować, abyś nabrał rozumu. Ty piszesz po polsku i norwesku i bronisz norwegów. Nie masz pojęcia o realjach polskich, a się wymądrzasz. U nas z pokolenia na pokolenie ludzie chodzili na piwo po pracy, bo taki był model, styl, bądź też wymór komunistycznych władz. Jak nie pijesz, to podpierdalasz, konfident z ciebie i nikt z tobą nie chciał obcować, a samemu, to Norweg może siedzieć w barze i gazetę czytać, bo obycia z ludźmi skalniak nie ma. My zawsze w grupie, jest wesoło, nawet w piosence perfekt śpiewał. Ktoś dostał w nos, to popłakał się ktoś, ale coś działo się. A tu kurwa nic się nie dzieje. Stało 3 norwegów co mi nie wypłaciło kasy za pracę wziąłem przy nich beysbola i zacząłem tłuc ich auta i kasę od razu dali. W polsce, by ci dojebali 3 na jednego pognali. Tacy to norwescy bohaterowie jak coś do czegoś przyjdzie. A oszukują, szmuglują tylko inne droższe rzeczy, amfę wciągają kilogramami jeszcze bardziej jak inni co jest udowodnione. Tylko sami na siebie nadawać przecież nie będą. Puknij się w głowę i zastanów na drugi raz co wypisujesz.Nie bede sie rozpisywac bo to nie ma najmniejszego sensu ale ,radze ci ogladac norweska tv i czytac norweskie gazety o ile potrafisz czytac po norwesku i zrozumiec to co napisane .Ne podoba sie wracaj do swojego kraju nikt na sile cie tu nie trzyma a widac nie masz zadnych zainteresowan