Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Piotr Fab natalia MojaNorwegia (1939 niezalogowanych)
83 Posty
Jacek Zabek
(Zabek57)
Początkujący
Til Cruel! Det er sant at vi sitter i våres hjem, men ikke derfør at vi vil ikke ha venner. Vi gjør det derfør at dere norske elsker fjell og fjorden og vi elsker flat og skogen. Vi er egentlig ikke norske. Jeg kjører buss i Oslo, liker mekke, voleybal og latinsk dans. Der i norge er det lite folk som liker det. Da etter jobben er jeg hjemme og noenganger måtter jeg minne polske venner som likker det samme. Vi drikker vodka og lengter hjem, men pr. i dag er det umulig å få godt jobb der nede. Jeg førstor ikke en ting. Hvorfør hvis vi er utte i helgen, på sammen sted som dere, vi danser hved siden av dere, dere vil ikke danse med oss, vil ikke snakke med oss eller vil ikke ha noen kontakt med oss? Vi kan ikke være helt likke som dere, men jeg kjører hjrm til polen 17 timmer, dette er mindre en veien til nor norge. Vi inviterer sammen artister til polen som dere, ser sammen filmer, har en del felles mentalitet. Men hvis du og dinne venner likker ikke oss bare p.g.a at vi vokste opp på flat land og likker ikke å go på fjell, da det er deres problem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Greg Cruel
(Cruel)
Nowicjusz
Hvorfor tror du ikke liker polakkene? Hele tiden i avisene bare skriver om de polske smuglere. 90% av menn drikker alkohol. Du har et valg ...... kan du alltid gå tilbake til polsk. Fordi vi fikk fylliker presentere arbeidet er ferdig. 90% antall lesere ikke forstår teksten og arbeide i Norge etter 10 og flere år. De som ikke forstår selv oversetteren vil ikke nytte. Jeg kjenner noen som var å besok lengst flyplassen. Więc jaką wizytówką wystawiamy to tak mamy . Dlaczego niemamy norweskich przyjaciół ? bo nie jestesmy w stanie sie z nimi porozumiec a i mentalność inna . Wóda to jedyna rozrywka ... na całe szczeście jescze wedkarstwo dobrze że za darmo. Norwegia to wiocha ..ale mozna tu sporo zrobić , uprawiac sport , zwiedzać , wędkować ,żeglowac ... nie miączeć i zapijać sie do upadłego i jęczec ze nie ma pracy .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Greg Cruel
(Cruel)
Nowicjusz
www.nrk.no/okonomi/28.000-polakker-betalte-ikke-skatt-1.7842778 poczytać za comogą nie lubic polaków i dlaczegonie ma dla nas pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Greg Cruel
(Cruel)
Nowicjusz
83 Posty
Jacek Zabek
(Zabek57)
Początkujący
Do Cruel. Nawet mi się nie chce tych filmów oglądać. Wiem że część polaków robi tu wiochę. Jest jednak większość pracujących, płacących podatki. Całe rodziny się osiedlają. Jesteśmy największą mniejszością w Norwegii, więc zarazem łatwym celem do ataku, przez norweskie media. Dlaczego nie pokazują ile Norwedzy szmuglują, nie tylko wisky ale innego droższego alkoholu, złota, obrazów wszystkiego co o wiele droższe niż tak potrzebna nam polakom woda ognista? Dlaczego statystyki mówią, że w przeliczeniu na jednego mieszkańca w całej europie zużywają najwięcej amfetaminy? Tacy święci ludzie. Od II Wojny Światowej, do teraz cała środkowa europa handlowała z Ruskimi, tylko, że w polsce wyglądało to tak, że komuniści zabierali za śmieszne pieniądze wszystko co wyprodukowaliśmy, a dawali w zamian spirytus, aby się polaki naród upił i nie myślał o tym co się dzieje. Armia ruska stała do 1989r i nikt nie miał nic do powiedzenia. Jak się sprzeciwiłeś to mogli cię przymknąć i spałować, abyś nabrał rozumu. Ty piszesz po polsku i norwesku i bronisz norwegów. Nie masz pojęcia o realjach polskich, a się wymądrzasz. U nas z pokolenia na pokolenie ludzie chodzili na piwo po pracy, bo taki był model, styl, bądź też wymór komunistycznych władz. Jak nie pijesz, to podpierdalasz, konfident z ciebie i nikt z tobą nie chciał obcować, a samemu, to Norweg może siedzieć w barze i gazetę czytać, bo obycia z ludźmi skalniak nie ma. My zawsze w grupie, jest wesoło, nawet w piosence perfekt śpiewał. Ktoś dostał w nos, to popłakał się ktoś, ale coś działo się. A tu kurwa nic się nie dzieje. Stało 3 norwegów co mi nie wypłaciło kasy za pracę wziąłem przy nich beysbola i zacząłem tłuc ich auta i kasę od razu dali. W polsce, by ci dojebali 3 na jednego pognali. Tacy to norwescy bohaterowie jak coś do czegoś przyjdzie. A oszukują, szmuglują tylko inne droższe rzeczy, amfę wciągają kilogramami jeszcze bardziej jak inni co jest udowodnione. Tylko sami na siebie nadawać przecież nie będą. Puknij się w głowę i zastanów na drugi raz co wypisujesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów

(anna61)
Nowicjusz
Zabek57 napisał:
Do Cruel. Nawet mi się nie chce tych filmów oglądać. Wiem że część polaków robi tu wiochę. Jest jednak większość pracujących, płacących podatki. Całe rodziny się osiedlają. Jesteśmy największą mniejszością w Norwegii, więc zarazem łatwym celem do ataku, przez norweskie media. Dlaczego nie pokazują ile Norwedzy szmuglują, nie tylko wisky ale innego droższego alkoholu, złota, obrazów wszystkiego co o wiele droższe niż tak potrzebna nam polakom woda ognista? Dlaczego statystyki mówią, że w przeliczeniu na jednego mieszkańca w całej europie zużywają najwięcej amfetaminy? Tacy święci ludzie. Od II Wojny Światowej, do teraz cała środkowa europa handlowała z Ruskimi, tylko, że w polsce wyglądało to tak, że komuniści zabierali za śmieszne pieniądze wszystko co wyprodukowaliśmy, a dawali w zamian spirytus, aby się polaki naród upił i nie myślał o tym co się dzieje. Armia ruska stała do 1989r i nikt nie miał nic do powiedzenia. Jak się sprzeciwiłeś to mogli cię przymknąć i spałować, abyś nabrał rozumu. Ty piszesz po polsku i norwesku i bronisz norwegów. Nie masz pojęcia o realjach polskich, a się wymądrzasz. U nas z pokolenia na pokolenie ludzie chodzili na piwo po pracy, bo taki był model, styl, bądź też wymór komunistycznych władz. Jak nie pijesz, to podpierdalasz, konfident z ciebie i nikt z tobą nie chciał obcować, a samemu, to Norweg może siedzieć w barze i gazetę czytać, bo obycia z ludźmi skalniak nie ma. My zawsze w grupie, jest wesoło, nawet w piosence perfekt śpiewał. Ktoś dostał w nos, to popłakał się ktoś, ale coś działo się. A tu kurwa nic się nie dzieje. Stało 3 norwegów co mi nie wypłaciło kasy za pracę wziąłem przy nich beysbola i zacząłem tłuc ich auta i kasę od razu dali. W polsce, by ci dojebali 3 na jednego pognali. Tacy to norwescy bohaterowie jak coś do czegoś przyjdzie. A oszukują, szmuglują tylko inne droższe rzeczy, amfę wciągają kilogramami jeszcze bardziej jak inni co jest udowodnione. Tylko sami na siebie nadawać przecież nie będą. Puknij się w głowę i zastanów na drugi raz co wypisujesz.Nie bede sie rozpisywac bo to nie ma najmniejszego sensu ale ,radze ci ogladac norweska tv i czytac norweskie gazety o ile potrafisz czytac po norwesku i zrozumiec to co napisane .Ne podoba sie wracaj do swojego kraju nikt na sile cie tu nie trzyma a widac nie masz zadnych zainteresowan
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
tylko polonorki wyznaja zasada jak ci pluja w twarz to mow ze deszcz pada
albo wyjedz do Polski

jak brak merytorycznych argumentow to zawsze jakas menda napisze
a u was to murzynow bija

a w norweskich gazetach i telewizje jest duzo info o pijanych nacpanych norwegach co zabijaja ludzi na drogach

ponadto polecam polonorkom wycieczke do szwecji po 10 jak zobacza 300m kolejki norwegow do systemobladet po wode i wino kazdy kupuje po 10 litrow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów
Greg Cruel
(Cruel)
Nowicjusz
oni są u siebie w domu a ja czy ty powinienes wiedziec jak się trzeba u kogos w domu zachowac , on może sobie nawet nasrac na dywan a mnie już nie wypada . Co do polonorków skoro to ci przeszkadza wracaj patrioto do polski albo przestan jęczeć że nie masz pracy albo cie ktos wykorzystuje .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
niko hejtfild
(niko_hejtfild)
Wiking
chlebuś za 6kr i mielone z psa przywiezione z polski...i szkoda że nie można tyrac w niedziele..
to jest polonia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
883 Posty
full casco
(fullcasco)
Maniak
to caly casz ta sama zona skalniaka lindemans tylko teraz ma z 6 kont
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj